Skanska v České Republice
c

Skanska rozšiřuje své řady, přibírá do skupiny společnost SkyBau

Tisková zpráva 07.12.2010 0:00 CET

Bratislava Skupina Skanska upevňuje své postavení na slovenském stavebním trhu v oblasti železobetonářských a zednických prací hlavní stavební výroby. Po skončení jednání byla podepsána akviziční smlouva a Skanska SK a.s. se stala 100% vlastníkem SkyBau s.r.o Žilina. Slavnostním podpisem Memoranda o spolupráci dne 7. 12. 2010 skončil akviziční proces.

Slávnostný podpis Memoranda

„Tato akvizice je dalším krokem upevňujícím naše postavení nejen na slovenském trhu, ale i v České republice a sousedních zemích střední Evropy v oblasti železobetonových staveb a kompletních dodávek hlavní stavební výroby. Taková kapacita a předpoklad jejího dalšího rozvoje nám nejvíce chyběly zejména v pozemním stavitelství,“ potvrdil generální ředitel Skanska SK a.s. Ing. Tibor Kočvara.

„Pro management i naše pracovníky je ctí a velkou výzvou možnost začlenit se do velké skupiny Skanska. V posledních letech jsme velmi pozorně vnímali její vedoucí postavení v boji za transparentnost hospodářské soutěže, boji proti korupci a klientelizmu, dodržování norem bezpečnosti práce a v důrazu na životní prostředí a udržitelný rozvoj společnosti. Tato akvizice je zvýrazněním hodnot, které jsme budovali od založení naší společnosti. Získání silného partnera je základním kamenem dalšího rozvoje, odborného i lidského růstu našich pracovníků, jakož i možností zaměstnání našich dělníků a dodavatelů,“ zdůraznil zakladatel a generální ředitel SkyBau s.r.o Žilina Ing. Miroslav Trnovský.

SkyBau s.r.o Žilina se od svého založení 15. ledna 1992 specializovala na železobetonářské práce v SRN, od roku 1996 v České republice a od roku 2002 na Slovensku. Začala od nuly a postupně vybudovala výrobní kapacitu cca 900 pracovníků. Po příchodu na slovenský trh sedminásobně zvýšila objem stavebních prací do maximálního výnosu 2 580 milionů Sk v roce 2007 a stala se lídrem v dodávce železobetonových konstrukcí a skeletů, objektů pozemního stavitelství, hlavně výškových budov v Bratislavě. Nikdy se nezúčastnila soutěže o státní nebo veřejné zakázky a financovala provoz zásadně z vlastních zdrojů. V posledních letech zahájila aktivity v dodávce prací „na klíč“ – cca 900 objektů a developerské aktivity – pět staveb v objemu cca 30 milionů eur. Pravidelně se objevuje v desítce nejsilnějších firem na Slovensku.

Ocenění: Dva tituly Stavební firma roku odborného časopisu ASB Podnikatel roku 2007 – Ing. Miroslav Trnovský v druhém ročníku prestižní soutěže auditorské a právnické společnosti Ernst and Young v SR

Referenční stavby: • Eurovea – komplex • Věž Polus IBM • Apollo I. a II. • Rozadol • CBC Karadžičova ul. • Auparky Petržalka, Žilina, Košice • Hotel Four Seasons Praha • AB komplex BTP Praha – Chodov

Skanska SK a.s. působí na Slovensku prostřednictvím svých osmi závodů pokrývajících všechny segmenty stavebnictví. V obchodním rejstříku SR je společnost zapsaná od srpna 1994. Pod názvem Skanska SK podniká od dubna 2010 po sloučení šesti firem. Základním předmětem činnosti jsou všechny oblasti stavebnictví, vývoj a prodej vlastních bytových a komerčních projektů, správa majetku a související služby. Základní jmění společnosti představuje 1,66 milionů eur. Skanska SK je součástí světového koncernu Skanska se sídlem ve Švédsku.

Kontakt: Magdaléna Dobišová Mgr., Riaditeľ odboru Správa spoločnosti