Skanska v České Republice
c

Skanska přivítá ve své kancelářské budově Nordica Ostrava nového nájemce

Tisková zpráva 20.06.2012 9:21 CET

Skanska signed a lease agreement with the holding company RIGHT POWER for the Nordica office building in Ostrava. A provider of electricity and energy consulting services for Slovakia and the Czech Republic, RIGHT POWER will lease 730 sqm of office space as well as 30 parking spaces.

Nordica Ostrava

V rámci konsolidačních aktivit holdingu RIGHT POWER přesune své dceřiné společnosti RIGHT POWER TRADING, s.r.o., BICORN, s.r.o.. a ENIGEN s.r.o. na jediné místo. Od září 2012 se RIGHT POWER zařadí v budově Nordica mezi ostatní významné nájemce jako jsou OKIN GROUP, UniCredit Leasing CZ, Grafton Recruitment a United Energy Coal Trading.

„V souvislosti s konsolidací v rámci holdingu RIGHT POWER chceme centralizovat pracovníky z několika budov do jedné lokality, abychom zvýšili pružnost každodenního pracovního styku," řekl Michael Landau, vedoucí organizační složky RIGHT POWER, a.s.. „Zároveň jako firma, která se mimo jiné zabývá energetickým poradenstvím velmi oceňujeme budovu, která umožňuje snížit spotřebu energie o 30% oproti českým standardům “, dodal Landau.

Nordica je první kanc elářskou budovou v České republice s certifikací programu Green Building od Evropské komise pro energeticky úsporné budovy. Vyvážený poměr prosklených a pevných částí fasády přispívá k úspoře nákladů na energie a nezbytností je i rekuperace odváděného tepla. Dostatečný podíl přirozeného světla a použití účinnějšího osvětlení rovněž přispívá k dalším úsporám energie. Samozřejmostí pro budovy postavené společností Skanska Property je i efektivní a úsporný chladící a ventilační systém a řízení technologií budovy speciálně vyvinutým softwarem.

„Zájem společnosti RIGHT POWER o naši zelenou budovu nás velmi potěšil. Skutečnost, že jsme se nyní dostali přes hranici 50% obsazenosti budovy, nás těší o to více, že situace na ostravském realitním trhu je velmi složitá, o čemž svědčí i vysoká míra neobsazenosti,“ říká Alexandra Tomášková, Leasing Manager Skanska Property Czech Republic. Věříme, že kombinací individuálního přístupu ke klientovi a zajímavého produktu se nám podaří oslovit i další nájemce,“ dodává Tomášková.

Budova Nordica Ostrava nabízí pronajímatelnou plochu zhruba 12 000 m2a je zasazena přímo do centra Ostravy na nároží ulic Českobratrská a Soukenická. Vedle kanceláří a maloobchodních ploch disponuje také 129 parkovacími stáními ve dvou podzemních patrech.