Skanska v České Republice
c

Kupte si byt a zhodnoťte svou investici až 5,5% ročně

Tisková zpráva 25.10.2010 0:00 CET

Praha Zajištění nájemníka a až 5,5% roční výnos z ceny nového bytu garantuje společnost Skanska svým klientům, kteří se rozhodnou pro koupi bytu na investici v některém z vybraných projektů.

„Investice do vlastní nemovitosti je z dlouhodobého hlediska jednou z nejjistějších. Jako každá investice má určitá rizika, ty však lze velmi dobře predikovat a ošetřit. V porovnání s investicí do cenných papírů jde o reálný majetek, na který si lze sáhnout a který je pod plnou kontrolou příslušného majitele,“ sdělila Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru prodeje a marketingu divize Skanska Reality. „Nyní je navíc optimální období pro koupi nového bytu, neboť úrokové sazby bank jsou na svém tříletém minimu, díky čemuž jsou nyní hypotéky přístupnější mnohem širšímu okruhu žadatelů, než tomu bylo před rokem“ doplňuje Martina Veselá ze společnosti HypoSka, finančního partnera společnosti Skanska.

Jak produkt „Vy investujete, nájemník splácí“ od společnosti Skanska vypadá v praxi? Dejme tomu, že se rozhodnete pro koupi bytu 2+kk, o rozloze 53 m2, v projektu Bytový dům Kytlická na pražském Proseku v celkové hodnotě 2 497 880 Kč.

Varianta a) pořídíte si byt na investici a budete ho financovat skrze vlastní zdroje - společnost Skanska Vám bezplatně zajistí nájemníka na období 1 roku, za předem dohodnuté roční nájemné ve výši 5,5% p.a. z konečné ceny bytu. Váš zisk bude 137 379 Kč. Navíc obdržíte zdarma veškerý právní a makléřský servis spojený s Vaší investicí. Pokud se v průběhu roční lhůty rozhodne nájemník odejít, Skanska Reality za něj bezplatně zajistí adekvátní náhradu, případně bude hradit měsíční splátky sama.

Varianta b) pořídíte si byt, který budete chtít Vy nebo Vaše děti výhledově užívat a budete ho financovat skrze hypoteční úvěr - vezmete si na byt 70% hypotéku na 30 let, výše Vaší měsíční splátky při 3leté fixaci a úrokové sazbě 4,29% p.a. bude cca 8 643 Kč. V případě, že budete mít zmíněný byt pronajatý s garancí 5,5% výnosu ročně Váš zisk bude 137 379 Kč, měsíčně to znamená 11 448 Kč. Tato částka pokryje splátky hypotéky a většinu nákladů spojených s užíváním bytu. Můžete tedy dál pokračovat v dosavadním způsobu života a neomezovat své výdaje. Váš budoucí domov bude mezitím splácet Váš nájemník.

Základní údaje: Název akce: „Vy investujete, nájemník splácí“ Developer: Skanska a. s., divize Skanska Reality Internetové stránky: www.skanska.cz/reality Prodejce: Realitní kancelář Skanska

Garantovaný výnos 4,5%: Bytové domy Romance II – 2. a 3. etapa Bytový areál Jahodnice – 3. etapa

Garantovaný výnos 5%: Rezidenční čtvrť Botanica – V. etapa Rezidence Nové Petřiny Bytové domy Černý Most

Garantovaný výnos 5,5%: Bytový dům Kytlická