Skanska v České Republice
c

Skanska rezolutně odmítá spekulace, které společnost spojují s kauzou okolo Víta Bárty

Tisková zpráva 11.04.2011 18:22 CET

Společnost Skanska i její švédské vedení se dnes razantně ohradily proti spekulacím, které naznačují, že by za současnými problémy a demisí ministra dopravy Bárty mohla stát Skanska.

Roman Wieczorek, viceprezident Skanska pro střední Evropu, jednoznačně podpořil české vedení společnosti, které se dlouhodobě ohrazuje proti nepravdivým nařčením i způsobu komunikace ministra Bárty a ŘSD. Zároveň odmítl, že by Skanska jakýmkoliv způsobem vstupovala do politického dění v České republice. „Společnost Skanska je jako nadnárodní korporace zastoupena v třinácti zemích po celém světě. Úvahy, že bychom jakýmkoliv způsobem zasahovali do lokálních politických kauz, považujeme za naprosto absurdní a vnímáme je jako snahu odvést pozornost od skutečných příčin,“ říká Wieczorek. Švédské vedení také vyjádřilo managementu Skanska v České republice plnou podporu v otázce transparentního získávání zakázek.

 

Dan Ťok, generální ředitel Skanska, se opětovně ohradil proti lživým tvrzením ministra Bárty, v nichž uvádí, že ŘSD u Skanska uplatňuje reklamace ve výši až jedné miliardy korun. „Přestože jsme objasnili detaily všech reklamací, které nám přes média připisuje a které jsou mnohdy nelegitimní, ministr Bárta i nadále svými nepravdivými výroky společnost Skanska napadá a poškozuje její dobré jméno. Společnost Skanska je schopna předložit dokumentaci prokazující, že reklamace, které u ŘSD evidujeme, dosahují nanejvýš jedné desetiny deklarované sumy. Navíc většinu reklamací, které pan ministr Bárta zmiňoval v Otázkách Václava Moravce, společnost obdržela až deset dnů poté, co ministerstvo zahájilo dehonestující kampaň s cedulemi,“ řekl Dan Ťok. Již dříve Skanska poskytla médiím komentář ke všem reklamacím, které vůči ní ŘSD nestandardním způsobem komunikace uplatňuje.