Skanska v České Republice
c

Získali jsme ocenění TOP Odpovědná velká firma 2012!

Tisková zpráva 09.11.2012 10:00 CET

Prestižní cena za odpovědné podnikání TOP Odpovědná firma včera odtajnila své letošní vítěze na slavnostním večeru v České národní bance. O letošní titul soutěžil rekordní počet 80 firem, které budou mít také možnost postoupit do celoevropské soutěže. Vítězem hlavní ceny se v kategorii TOP Odpovědná velká firma 2012 stala společnost Skanska!

Cenu jsme si odnesli – jak uvádí tisková zpráva – za: „…komplexní přístup ke své udržitelnosti, který veřejně reportuje a sleduje. Zároveň se aktivně podílí na zlepšování prestiže oboru, má přísná a jasná kritéria v oblasti etiky. Zaměřuje se na nadstandardní praxi v oblasti bezpečnosti práce. S pohledu dopadu na životní prostředí cílí na minimalizaci spotřeby energií či vody při realizaci projektů a v provozech. Monitoruje celkovou uhlíkovou stopu a usiluje o její snižování.“ 

Jsme velmi hrdí na to, že jsme v letošním roce získali toto významné ocenění. Dokazuje, že naše úsilí v oblasti etiky podnikání, bezpečnosti práce a udržitelného rozvoje má smysl a postupně přináší výsledky a veřejné uznání. Děkujeme všem zaměstnancům Skanska, je to především váš úspěch!  

Ocenění obdržely společnosti, které jsou ve svém podnikání inspirací pro své okolí a do svých strategií zahrnují odpovědný přístup k životnímu prostředí, svým zaměstnancům, k místu, kde působí či vůči zákazníkům a obchodním partnerům.

 „Letošní ročník přinesl několik překvapení. Zvítězily firmy z poměrně netradičních oborů, jako je stavebnictví a mnoho středních a malých firem zvítězilo v některých kategoriích nad velkými giganty,“ říká k výsledkům soutěže Pavlína Kalousová, předsedkyně Byznys pro společnost, národní platformy pro odpovědné podnikání.  

Na druhém místě skončila společnost OKD a na třetím firma Siemens.

 

TOP Odpovědná firma 2012
TOP Odpovědná firma 2012 je cena, která se věnuje oceňování firem v klíčových oblastech společenské odpovědnosti a udržitelného podnikání. Účast v soutěži je otevřena všem velkým i malým společnostem. Rozhodující je především kvalita strategie, inovativnost a systematický přístup, nikoli velikost firmy nebo samotná výše finanční podpory či investice.

Soutěž se koná pod záštitou předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslavy Němcové, předsedy vlády ČR Petra Nečase a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Partnerem soutěže je v rámci Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Zastoupení Evropské komise v ČR. Záštitu nad kategorií Regionální obchodník roku převzal Ministr zemědělství Petr Bendl a partnerem této ceny je Regionální potravina.

Byznys pro společnost
Byznys pro společnost je největší odborná platforma pro sdílení a šíření principů CSR a udržitelného podnikání v ČR a sdružuje firmy, které ve své činnosti uplatňují principy trvalé udržitelnosti a společenské odpovědnosti (Corporate Social Responsibility).