Skanska v České Republice
c

Zaměstnanci společnosti Skanska pomáhají již 11 let

Tisková zpráva 20.06.2024 12:00 CET

Již 11 let organizují zaměstnanci společnosti Skanska ve střední Evropě dobrovolnickou pomoc tam, kde je jí zapotřebí. Stovky zaměstnanců z České republiky, Slovenska a Polska se zúčastnily 11. ročníku akce Podej ruku a pomohly 22 neziskovým organizacím.

IMG_5259

Zaměstnanci Skanska si vybírají několik organizací v blízkosti svých pracovišť, kde stráví den placeného volna dobrovolnickou prací. Patří mezi ně neziskové organizace i vzdělávací a zdravotnická zařízení. Akce se účastní nejen zaměstnanci z kanceláří, ale i kolegyně a kolegové z projektů ve výstavbě.
"Největším přínosem této akce je, že ji vymysleli naši zaměstnanci, kteří ji také sami již více než deset let provozují. Díky jejich nadšení se dobrovolnictví za těch deset let rozšířilo do dalších zemí a každý rok přibývají nové organizace a účastníci. " říká Michal Jurka, prezident Skanska Central Europe.

Za uplynulých 11 let se do akce zapojilo více než 1800 zaměstnanců, kteří odpracovali 14 500 hodin a pomohli 215 organizacím. Zaměstnanci  Skanska si však svůj dobrovolnický den mohou vybrat kdykoli během roku, aby nebyl narušen běžný provoz společnosti, a to jak na stavbách, tak v kancelářích.

Komu letos zaměstnanci společnosti Skanska pomohli?
CZ - Fakultní Thomayerova nemocnice Praha, Škola Praha-Řeporyje, Charita Studénka, Sluňákov Olomouc, Meditační zahrada Lipník nad Bečvou, Petřkova mateřská škola Radslavice, DDM Třinec, Svítání škola Pardubice, Diakonie Daniela Praha,
SR - Nový domov Prievidza, Zázrivá Martin, Hojdana Bratislava, Depaul Bratislava
PL - Hospic pátera Eugeniusze Dutkiewicze v Gdaňsku, Základna ZHP Hufca (skautské středisko v Nowinkách), DPS sv. Rocha v Poznani, Dom Samotnej Matki ve Varšavě, Komplex školy a školky pro děti s afázií v Krakově, Nadace L'ARCHE - komunita ve Vratislavi, Nadace zvířat Sulejówek.

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace