Skanska v České Republice
c

Startuje týden dobrovolnictví Skanska, akce Podej ruku se koná už pošesté

Tisková zpráva 03.06.2019 14:00 CET

Týden dobrovolnictví se poprvé ve Skanska ČR a SR uskutečnil v roce 2014 a za pět let se jej zúčastnilo 1 065 dobrovolníků, kteří ve 143 zařízeních odpracovali 8 680 hodin. Letos se akce Podej ruku koná již pošesté a během ní mohou zaměstnanci strávit jeden pracovní den pomocí v komunitách, ve kterých žijí nebo pracují.

„Týden dobrovolnictví je dobrou příležitostí, jak pomoci tam, kde působíme. Chceme tím podpořit dobré vztahy s místní komunitou a zároveň využít neformální atmosféru k tomu, abychom rozvinuli týmovou spolupráci našich zaměstnanců. Naším záměrem je ukázat, že jsme nejen dobří stavbaři, ale také sousedi,“ říká personální ředitelka Skanska Slavomíra Sedláčková.

Dobrovolných činností se mohou zaměstnanci Skanska v ČR a v SR účastnit v rámci placeného pracovního volna a systém je nastaven způsobem, aby zůstala zachována kontinuita práce na stavbách, provozech a kancelářích. Dobrovolnické aktivity budou probíhat na více místech v České republice i na Slovensku, především v centrech pro děti, seniory, na veřejných prostranstvích, ve školách a nemocnicích.

Dobrovolníci pomůžou v týdnu od 3. června v Praze, Olomouci, Přerově, Chomutově, Ústí nad Labem a v Třinci. Na Slovensku pak v Bratislavě, Prievidzi a Kapušanech.

Kontakt:

Tereza Milota Mitošinková, Skanska a.s.
Tel: +420 737 257 075, e-mail: Contact

Markéta Miková, AMI Communications
Tel: +420 739 057 684, e-mail: Contact