Skanska v České Republice
c

Skanska zahájila rekonstrukci železničního spojení mezi Kadaní a Kadaní-Prunéřovem

Tisková zpráva 20.02.2019 15:30 CET

Do roku 2021 opraví také kadaňské nádraží a postaví novou zastávku, která zajistí obsluhu místní části Bystřice. Pětikilometrový úsek jednokolejné železnice mezi zastávkami Kadaň a Kadaň-Prunéřov projde v následujících dvou letech zásadní proměnou. Celá trať bude elektrifikována a napojena na hlavní dopravní tah směr Chomutov a Ústí nad Labem.

Součástí stavební zakázky za celkem 340 mil. Kč je kompletní rekonstrukce kadaňského nádraží a výstavba nové železniční zastávky. Generálním dodavatelem stavby je Skanska, investorem Správa železniční dopravní cesty (SŽDC).

„Elektrifikaci jednokolejky z Kadaně do Prunéřova Ústecký kraj velmi vítá. Nahradí spojení motorovou Regionovou a sjednotí páteřní mezikrajskou trať z Ústí nad Labem do Karlových Varů,“ uvádí Magdalena Fraňková, tisková mluvčí Ústeckého kraje pro dopravu.

Součástí zakázky je celková přestavba a modernizace železniční stanice Kadaň. Opravíme zde železniční spodek a svršek, mosty a propustky a postavíme novou zastávku Kadaň-Bystřice. Věřím, že cestující ocení nová nástupiště, bezbariérový přístup a informační zařízení. Postaráme se o nové trakční vedení a také staniční, traťové zabezpečovací a sdělovací zařízení. Trať bude vybavena novými technologiemi, které umožní dálkové řízení a zvýší bezpečnost železničního provozu,“ uvádí Petr Homolka, ředitel závodu Železniční stavitelství společnosti Skanska a.s.

Přílohy: 2x foto železničního úseku Kadaň – Kadaň-Prunéřov

Kontakt:
Tereza Mitošinková, Skanska a.s.
Tel: +420 737 257 075, e-mail: Contact
Markéta Miková, AMI Communications
Tel: +420 739 057 684, e-mail: Contact