Skanska v České Republice
c

Skanska zahájila výstavbu posledního bytového domu v lokalitě Chodovec

Tisková zpráva 20.09.2018 15:00 CET

51 nových domovů nabídne Rezidence Gemma, poslední bytový dům v projektu Chodovec City z dílny Skanska Reality. Výstavba bydlení v klidné lokalitě v blízkosti zeleně pro rodiny s dětmi i singles, byla zahájena ke dni 10. září 2018. Předpokládané datum kolaudace bytového domu je v roce 2020. Klienti a zájemci o bydlení si již nyní mohou prohlédnout své bydlení. Skanska Home Center nabízí prohlídku vybraných bytů Rezidence Gemma ve virtuální realitě.

První patro Rezidence Gemma nabízí celkem osm komerčních jednotek, zbylá čtyři patra disponují 51 bytovými jednotkami s dispozicemi od 1+kk až po velkorysé 5+kk. Nejčastěji zastoupené jsou však byty o dispozici 3+kk. Obyvatelům rezidence jsou k dispozici kolárna s kočárkárnou a místnost sloužící jako myčka kol, kočárků či zablácených psů. Vybrané byty ve druhém podlaží navíc poskytnou svým obyvatelům příjemný bonus v podobě předzahrádky, umístěné na střeše komerčních jednotek.

Rezidence Gemma svým vzhledem i charakterem přirozeně zapadá do okolní zástavby a architektonicky navazuje na své „dvojče“ – sousední bytový dům Affinity,“ říká Pavel Stáhlík, vedoucí projektu a dodává: „Za největší benefit projektu považuji nejen dobře promyšlené dispozice bytových jednotek, ale také samotnou lokalitu, která je vedle přírody a možností aktivního odpočinku skvěle vybavena i po praktické stránce."

Budova je připravena v nízkoenergetickém standardu s průkazem energetické náročnosti budovy B – velmi úsporná. To znamená například důkladné zateplení obálky budovy a kvalitní okna s trojskly. V rámci snižování dopadu na životní prostředí pracuje projekt i s úsporou vody - k zalévání společné zeleně poslouží akumulační nádrž na dešťovou vodu.

Informace v kostce:

  • 8 komerčních jednotek, 51 bytových jednotek
  • Lokalita: Chodovec, Praha 11, v blízkosti Kunratického lesa, Hostivařského lesoparku a Michelského lesa
  • Energetická náročnost budovy B – velmi úsporná
  • Zajímavosti projektu: myčka kol/kočárků/psů, nádrž na dešťovou vodu, vyšší výška bytů v posledním patře, předzahrádky na střeše komerčních jednotek
  • Předpokládané dokončení projektu: 2020
  • Prohlídka vybraných dispozic bytů je možná ve virtuální realitě

    Webové stránky projektu: https://reality.skanska.cz/projekty-a-byty/rezidence-gemma

    Kontakt:

    Barbora Hantonová
    Marketing and Communication Specialist, Skanska Reality a. s.
    Tel: +420 776 457 429
    e-mail: Contact